Ben je een fanatieke wintersporter en vlieg je graag vanaf Eindhoven? Dan heb je geluk! Vanaf vliegveld Eindhoven kun je namelijk gemakkelijk naar verschillende skibestemmingen reizen. Of je nu een ervaren skiër bent of juist net begint, er is voor ieder wat wils. In dit artikel ontdek je welke skigebieden je vanuit Eindhoven kunt bereiken en wat ze te bieden hebben.

Winterplezier in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om zijn prachtige Alpenlandschap en uitstekende skifaciliteiten. Vanaf vliegveld Eindhoven kun je rechtstreeks naar Innsbruck vliegen, dat toegang biedt tot verschillende populaire skigebieden. Een van deze gebieden is het Zillertal, waar je kunt genieten van maar liefst 530 kilometer aan pistes. Met diverse afdalingen voor zowel beginners als gevorderden, is er voor ieder niveau wat te beleven. Daarnaast biedt het Zillertal ook volop mogelijkheden voor andere winterse activiteiten, zoals snowboarden, langlaufen en rodelen.

Ontdek de schoonheid van Italië

Liever naar Italië? Ook dat is mogelijk vanaf vliegveld Eindhoven. Vlieg naar Verona en verken van daaruit de prachtige Italiaanse Dolomieten. Het skigebied Val Gardena is een echte aanrader. Met 175 kilometer aan goed geprepareerde pistes en moderne liften ben je hier verzekerd van een geweldige ski-ervaring. Bovendien staat Val Gardena bekend om zijn adembenemende uitzichten op de bergen. Naast skiën kun je hier ook genieten van heerlijke Italiaanse gerechten in de gezellige berghutten.

Zwitserland: sprookjesachtige skigebieden

Zwitserland staat bekend om zijn sprookjesachtige skigebieden met prachtige bergtoppen en panoramische uitzichten. Vanaf vliegveld Eindhoven kun je naar Zürich vliegen, waarvandaan je verschillende skibestemmingen kunt bereiken. Zo is het beroemde skigebied Verbier gemakkelijk te bereiken. Met meer dan 400 kilometer pistes en goede verbindingen tussen de verschillende gebieden, is dit een paradijs voor skiliefhebbers. Ook freestylers komen hier aan hun trekken met de aanwezigheid van snowparks en halfpipes.

Frankrijk: de ideale bestemming voor wintersport

Tot slot mag Frankrijk niet ontbreken in dit lijstje. Vanaf vliegveld Eindhoven kun je rechtstreeks naar Grenoble vliegen, wat de toegangspoort is tot de Franse Alpen. Hier liggen verschillende skigebieden, zoals Les Deux Alpes. Met maar liefst 220 kilometer piste en moderne liften heb je hier oneindig veel mogelijkheden om te skiën. Daarnaast staat Les Deux Alpes bekend om zijn levendige après-ski scene, dus ook na het skiën is er genoeg te beleven.

Met vliegveld Eindhoven als vertrekpunt heb je tal van mogelijkheden om naar prachtige skigebieden te reizen. Of je nu kiest voor Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk, er is voor ieder wat wils. Van uitdagende pistes tot adembenemende uitzichten en gezellige après-ski, de skibestemmingen vanaf vliegveld Eindhoven bieden volop winterplezier. Dus pak je ski’s of snowboard en maak je klaar voor een onvergetelijke wintersportvakantie!