Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, biedt een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten, zelfs tijdens de voorjaarsvakantie. Hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden die je kunt verkennen:

Teide Nationaal Park

Dit park herbergt de imposante vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. Het landschap is spectaculair en uniek, met maanachtige kraters en vulkanische formaties. Je kunt met de kabelbaan naar de top van El Teide gaan voor een adembenemend uitzicht.

Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van Tenerife biedt levendige straten, interessante architectuur en een verscheidenheid aan winkels en restaurants. Verken de Plaza de España, de Tenerife Opera House (Auditorio de Tenerife), en geniet van de lokale keuken in de Mercado de Nuestra Señora de África.

Loro Parque

Een van de populairste attracties op Tenerife is Loro Parque, een dierenpark met een focus op papegaaien. Het park herbergt ook andere dieren, zoals dolfijnen, orka’s en gorilla’s. Het is een geweldige plek voor gezinnen en dierenliefhebbers.

Anaga Rural Park

Dit is een prachtig natuurgebied met weelderige bossen, steile kliffen en schilderachtige dorpjes. Maak een wandeling of rij door de kronkelende wegen om de adembenemende natuurlijke schoonheid van Anaga te ervaren.

Pyramides van Güímar

In het zuiden van Tenerife vind je de mysterieuze Pyramides van Güímar. De oorsprong van deze piramides is nog steeds onderwerp van discussie, wat de site des te interessanter maakt. Er is ook een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de piramides.

Playa de las Teresitas

Geniet van de zon en het strand op Playa de las Teresitas. Dit kunstmatige zandstrand, gelegen in de buurt van Santa Cruz, is een geweldige plek om te ontspannen en te zwemmen.

Masca Valley

Verken het prachtige Masca Valley, een afgelegen kloof met steile kliffen en weelderige vegetatie. Het is een geweldige plek voor wandelaars en je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de oceaan.

Garachico

Dit charmante stadje aan de noordkust heeft een rijke geschiedenis. Het staat bekend om zijn natuurlijke zwembaden gevormd door vulkanische activiteit. Wandel door de geplaveide straten en bewonder historische gebouwen.

Tijdens de voorjaarsvakantie biedt Tenerife een aangenaam klimaat en de kans om te genieten van zowel natuurlijke schoonheid als culturele attracties. Of je nu geïnteresseerd bent in wandelen, geschiedenis, of gewoon ontspannen op het strand, Tenerife heeft voor elk wat wils.