Gran Canaria herbergt diverse adembenemende plekken, variërend van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische locaties. Hier zijn enkele van de mooiste plekken die je op het eiland kunt verkennen.

Dunas de Maspalomas

Deze uitgestrekte zandduinen aan de zuidkust van Gran Canaria zijn een natuurlijk wonder. De duinen van Maspalomas bieden een surrealistisch landschap dat doet denken aan de Sahara. Het gebied strekt zich uit tot aan de kust en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de zonsondergang.

Roque Nublo

Gelegen in het binnenland van Gran Canaria is Roque Nublo een indrukwekkende monoliet en een van de meest iconische symbolen van het eiland. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair en biedt panoramische vergezichten over het eiland.

Puerto de Mogán

Dit pittoreske vissersdorpje aan de zuidwestkust staat bekend als het ‘Venetië van de Canarische Eilanden’ vanwege de charmante grachten en bruggen. De kleurrijke gebouwen, de jachthaven en de lokale markt maken Puerto de Mogán tot een schilderachtige bestemming.

Cueva de los Verdes

Hoewel dit grottenstelsel technisch gezien op het naburige eiland Lanzarote ligt, kun je het eenvoudig bereiken met een veerboot. Cueva de los Verdes is ontstaan uit vulkanische activiteit en biedt fascinerende ondergrondse kamers en gangen.

Playa de Amadores

Deze prachtige kunstmatige baai aan de zuidkust staat bekend om zijn goudkleurige zand en helderblauwe water. Het is een ideale plek om te ontspannen en te zwemmen, en de omliggende boulevard biedt tal van restaurants en winkels.

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Dit botanische park, gelegen in de buurt van de hoofdstad Las Palmas, herbergt een uitgebreide collectie inheemse plantensoorten van de Canarische Eilanden. Het is een rustige plek om te wandelen en te genieten van de diversiteit van de lokale flora.

Playa de las Canteras

Het belangrijkste strand van Las Palmas de Gran Canaria, Playa de las Canteras, is een lang en breed stadsstrand. Het beschikt over een natuurlijk rif dat een rustige lagune creëert, waardoor het ideaal is voor zwemmen en watersporten.

Deze plekken bieden slechts een glimp van de natuurlijke schoonheid en diversiteit van Gran Canaria. Vergeet niet om ook de lokale markten, traditionele dorpen en historische bezienswaardigheden te verkennen om de volledige charme van het eiland te ervaren. Boek nu je reis naar Gran Canaria en beleef een onvergetelijke vakantie!