In 2023 verwelkomde Eindhoven Airport in totaal ruim 6,8 miljoen passagiers (vertrekkend en aankomend opgeteld). Dat is het hoogste aantal passagiers ooit. Het aantal passagiers lag in 2022 op in totaal 6,3 miljoen. Ruim 6,7 miljoen passagiers reisden in 2019 naar of vanaf Eindhoven Airport. Met bijna 95.000 passagiers meer dan in 2019 is 2023 voor Eindhoven Airport een recordjaar. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht was in 2023 hoog.  

In 2023 faciliteerde de luchthaven in totaal 41.496 vliegbewegingen (starts en landingen opgeteld). Eindhoven Airport had in 2023 een vergund maximaal aantal vliegbewegingen van 41.500. Het totaal aantal vliegbewegingen per jaar lag in 2022 op 40.252 en in 2019 op 41.438. 

Het totaal aantal bestemmingen in 2023 van Eindhoven Airport lag op 84. De top 3 bestemmingen met de meeste passagiers waren: Malaga, Londen (Stansted) en Alicante. 15 september was de drukste dag met in totaal 24.597 passagiers.

Eindhoven Airport is een populaire keuze geworden bij reizigers, en er zijn verschillende redenen die hieraan bijdragen:

  1. Low-cost luchtvaartmaatschappijen: Eindhoven Airport heeft een sterke focus op low-cost luchtvaartmaatschappijen, wat resulteert in betaalbare vluchtopties voor reizigers. Dit trekt zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers aan.
  2. Groeiende bestemmingen: Eindhoven Airport heeft zijn aanbod van bestemmingen uitgebreid, waardoor reizigers een brede keuze hebben uit zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de luchthaven.
  3. Goede bereikbaarheid: De luchthaven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen uit verschillende regio’s om Eindhoven te kiezen als vertrekpunt voor hun reizen.
  4. Moderne faciliteiten: Eindhoven Airport heeft geïnvesteerd in moderne faciliteiten en services, waardoor het een comfortabele en efficiënte luchthaven is voor passagiers.
  5. Regionale aantrekkingskracht: Eindhoven zelf is een stad met een rijke geschiedenis, een bloeiende technologische sector en culturele attracties. Dit, in combinatie met de gunstige ligging, draagt bij aan de algemene aantrekkingskracht van de regio.
  6. Samenwerking met lokale partners: Samenwerkingen tussen Eindhoven Airport en lokale partners, zoals hotels en toeristische attracties, kunnen ook bijdragen aan de populariteit van de luchthaven als vertrekpunt voor reizigers.