Binnen tweeënhalf uur vlieg je vanaf Eindhoven naar Ibiza. Dit Spaanse eiland behoort tot de eilandengroep de Balearen. Het is een geliefde vakantiebestemming en bekend door het nachtleven dat voortgekomen is uit de hippiecultuur.

Waar moet je zijn om te stappen?

Met name Ibiza-stad, San Antonio en Platja d’en Bossa staan bekend om het uitgaan. In Playa d’en Bossa kun je vanaf ‘s ochtends al op het strand bij de Bora Bora Beachclub uit je dak gaan op de klanken van de op Ibiza zo geliefde housemuziek. Niet ver van Bora Bora zit het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Bij het zwembad van dit hotel start elke middag een geweldig feest met danseressen, dj’s en lichtshows. Tegenover Ushuaïa vind je ook nog eens de prachtige Club Hï. En alsof dat niet genoeg is zijn er diverse bars waar je gezellig een drankje kunt drinken en een aantal winkels voor als je graag shopt tijdens de vakantie.

Clubs en barren

Ibiza staat met name bekend om de grote feesten met bekende dj’s. Zo zijn bekende namen als Martin Garrix, Tiësto, Hardwell en AfroJack hier geregeld te vinden. Naast de bekende artiesten, is ook de ambiance vaak van hoge kwaliteit. Mede dankzij prachtige lichteffecten, aankleding en showdansers. Wanneer je tegen drukte kan, zijn de bekende discotheken op Ibiza zeker een aanrader.

Wil je een bekende club bezoeken? Dan is het verstandig van te voren alvast kaarten te kopen. Dit kan namelijk kosten schelen en met name wachttijd bij de deur. Ook weet je hierdoor zeker dat je nog naar binnen. Er zijn namelijk geregeld feesten helemaal uitverkocht. Houd rekening met hoge prijzen voor de toegangskaarten en de drankjes, maar vaak is dit het dubbel het dwars waard. Kaarten zijn verkrijgbaar via internet of bij de PR-medewerkers die door verschillende plaatsen lopen.

Het stappen begint voor de meeste mensen in één van de vele barretjes. Pas rond één uur gaan veel stappers naar de grote clubs. Hier kan je feesten tot in de ochtend. En heb je er dan nog geen genoeg van? Dan zijn er zelfs clubs die rond 06.00 uur open gaan zodat je 24 uur per dag kunt uitgaan.

Vakanties naar Ibiza vanaf Eindhoven

Tip; Ontdek het noordelijk deel

De meeste toeristen vieren hun vakantie vanaf het zuidelijke deel van het eiland. Hier zijn de grote hotels en uitgaansgelegenheden te vinden. Het leven en het verkeer zijn er drukker, ook de voorzieningen zijn hier meer op toeristen ingericht.

Natuurlijk en authentiek

Het noorden daarentegen biedt meer rust en natuurlijke schoonheid. Tussen de groene heuvels, amandelbomen en olijfbomen ben je ver verwijderd van de drukte in het zuiden. Dit deel van het eiland is vrij van discotheken en massatoerisme, het is ongerept, puur en aangenaam rustig. Portinatx en Cala Xaracca herbergen echt de allermooiste strandjes.

Het zal je verbazen hoe groen het binnenland van Ibiza is. De weg naar het noorden kronkelt omhoog langs uitgestrekte weides waar boeren hun schapen laten grazen. Onderweg kom je langs lieflijke dorpjes zoals Santa Gertrudis of San Juan met kerkjes, witgekalkte huizen en bloemen die altijd in bloei staan. Tip; Rijd er zeker niet voorbij, maar duik deze dorpjes in.

Must see

Een echte aanrader is de baai van Es Portixol. Dit is misschien wel het best bewaarde geheim van Ibiza, een schitterende baai die je alleen te voet kunt bereiken. De wandeling er naar toe duurt ongeveer een half uur. Dit is echte de moeite waard!

Must do

Voor een heerlijk diner uit de authentieke keuken is restaurant Con Mimosa in Santa Gertrudis een echte aanrader!

Ontdek Ibiza vanaf Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *