Midden in de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije, ligt het eiland Kos. Kos is gelegen op slechts 3.5 uur vliegen vanaf Eindhoven. Het is een eiland met verschillende gezichten. Naast haar mooie stranden, staat het bijvoorbeeld ook bekend als zeer geschikt om te fietsen.

De veelzijdigheid van dit prachtige eiland maakt het een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Jaarlijks trekken er ca. 1 miljoen toeristen naar Kos.

Kos heeft een warm mediterraan klimaat, dat zich voornamelijk kenmerkt door de warme, soms hete, maar erg droge zomermaanden. De wintermaanden zijn een stuk koeler en natter. Het is in de wintermaanden te koel om als winterzonbestemming aangemerkt te worden.

Bezienswaardigheden op Kos

Hippocrates

Kos is met name bekend van Hippocrates, een Griekse arts. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag.

Het Asklepieion is een tempelcomplex op de plek waar vroeger de medicijnenschool van Hippocrates zich bevond. Naast het beroemde Asklepieion kunnen de echte geschiedenisliefhebbers het eiland niet verlaten zonder de beroemde boom van Hippocrates te bewonderen: de Plateía Platáno. Onder deze indrukwekkende boom gaf Hippocrates zijn leerlingen les. 

Plaka forest

Dit bos ligt 4 km ten noordwesten van het dorp Andimáchia. Het is populair bij zowel toeristen als locals. Het bos staat bekend om de pauwen en katten die er rondlopen. Daarnaast is de natuur er prachtig groen.

Casa Romana

Dit betekent letterlijk het huis van de Romeinen. Het is een uniek monument aan de rand van Kos-stad. Op deze plek stond lang geleden een Romeins huis. Aan de hand van opgravingen en onderzoek hebben ze dit huis na gebouwd. Het geeft veel inzichten in de geschiedenis.

Stranden op Kos

Het eiland kent vele prachtige stranden. Hier benoemen wij de 3 populairste:

Paradise beach

De naam zegt al genoeg. Het is het mooiste zandstrand van Kos. Het ligt vlakbij Kos-stad. Het ligt in een prachtige baai met veel bomen, die soms tot aan het water groeien. Het zeewater is hier kristalhelder en watersporters kunnen zich hier werkelijk uitleven, want bijna alles is hier mogelijk.

Mastichari beach

Mastichari is een oud vissersdorp dat zich de laatste decennia tot een toeristische trekpleister heeft ontwikkeld. Haar mooie strand heeft hier een grote bijdrage aan gehad. Het dorp ligt op slechts 5 kilometer van het vliegveld.

Marmari beach

Het zandstrand van Marmari is van nature schitterend, het is een strand met wit zand, daarachter bevinden zich lage duinen die begroeit zijn met allerlei bomen. Hier aan het strand zijn tal van vistavernes, restaurants, bars en cafés.

Beste reisperiode

De beste reistijd voor het eiland Kos is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Kos is 28°C in juli en de laagste is 14°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 16°C en 28°C.

 

Meest geboekt Kos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *