Ook Italië is goed bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Er zijn directe vluchten naar acht Italiaanse luchthavens, waaronder naar Sicilië. Genoeg redenen voor ons om Italië eens verder uit te lichten met 5 Feiten en tips.

Italië de bakermat voor cultuur is…

Italië is met recht the place to be voor de cultuurliefhebber. Er zijn ruim 3 duizend musea. Een aantal hiervan zijn zeer bekend zoals het Palazzo Pitti in Florence of het musei capitoloni. Waar de rijke geschiedenis van het land wordt geëxposeerd.

Italië ook de bakermat voor de kunst is…

Dit betreft kunst in de vorm van kunstschilders zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci, en Caravaggio. Of in de vorm van muziek met componisten zoals Vivaldi, Verdi, en Monteverdi. Maar zeker ook in de hedendaagse mode met modehuizen als Dolce & Gabbana, Versace, Gucci en Prada.

Italië het grootste wijnland ter de wereld is…

In Italië wordt meer wijn geproduceerd dan in welk land ter wereld ook. De bodem en het klimaat zijn zeer geschikt voor veel druivenrassen die gebruikt worden voor het maken van wijn. Denk hierbij aan de Nebbiolo, Sangiovese, Albana, Trebbiano, Verdicchio en Vernacciadruiven.

Op Sardinië worden mensen het oudst…

Het Italiaanse eiland Sardinië bevindt zich in een van de 5 ‘blauwe zones’ waarover de wereld beschikt. In deze gebieden leven mensen langer en gezonder dan in de rest van de wereld.

De eerste pizza uit Napels komt…

De eerste echte Pizzeria opende in 1830 haar deuren in Napels. Tot op de dag van vandaag worden de pizza’s nog steeds op dezelfde locatie en op dezelfde manier bereid. Een aanrader om te bezoeken: Pizzeria Antica Pizzeria Port Alba in Napels!

Meest geboekt Italie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *