Vanaf Eindhoven vliegt u rechtstreeks naar Marrakesh. Een citytrip of korte vakantie naar Marokko is wel heel bereikbaar! Maar wat is er eigenlijk te zien in Marrakesh en omgeving?

Marrakesh is een stad in Marokko met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen in Marrakesh:

  • Bezoek de medina: De medina van Marrakesh is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en souks (markten). Hier vind je alles van kruiden en handwerk tot kleding en sieraden. Het is een geweldige plek om te winkelen en de lokale cultuur te ervaren.
  • Bekijk de historische bezienswaardigheden: Marrakesh heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder het Bahia-paleis, de Koutoubia-moskee en de Saaditombes. Deze sites bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van de stad.
  • Bezoek de tuinen: Marrakesh heeft een aantal prachtige tuinen, waaronder de Majorelletuin en de Menaratuinge. Deze tuinen zijn een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  • Eet de lokale gerechten: Marrakesh heeft een levendige culinaire scene en biedt een scala aan lokale gerechten, waaronder tajines, couscous en pastilla. Er zijn ook veel restaurants die internationale gerechten serveren.
  • Maak een dagtocht: Marrakesh ligt dicht bij veel andere bezienswaardigheden, zoals de Ourika-vallei, de Ouzoud-watervallen en het Atlasgebergte. Een dagtocht naar een van deze plaatsen kan een geweldige manier zijn om de omgeving te verkennen.

Ben je op zoek naar een andere setting op het Afrikaanse continent? Dan is Marrakesh echt een aanrader. Kijk hier  voor ons actuele en ruime aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *