De costa blanca is één van de topbestemming waar vanaf Eindhoven op gevolgen wordt. Ons aanbod in deze regio is dan ook ruim. De Costa Blanca in Spanje is een prachtige regio met vele adembenemende plekjes die je absoluut niet mag missen. Of je nu houdt van zon, zee en strand, historische bezienswaardigheden of traditionele Spaanse dorpjes, de Costa Blanca biedt voor ieder wat wils.

1. Het betoverende stadje Guadalest
Een absolute must-see aan de Costa Blanca is het pittoreske stadje Guadalest. Dit stadje, gelegen op een bergtop, biedt een adembenemend uitzicht over het omringende landschap. Bezoek het indrukwekkende kasteel en bewonder de smalle straatjes met charmante huizen en winkeltjes. Vergeet ook niet het historische museum te bezoeken, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis van de regio.

2. De prachtige stranden van Jávea
Als je op zoek bent naar prachtige stranden, dan is Jávea the place to be. Deze badplaats heeft diverse uitgestrekte zandstranden en idyllische baaien waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de zon. Ontdek de gezellige promenade en proef de heerlijke lokale gerechten in een van de vele restaurants.

3. Het levendige Alicante
Alicante is een bruisende stad aan de Costa Blanca die zeker een bezoek waard is. Slenter over de boulevard en bewonder het imposante kasteel Santa Barbara dat hoog boven de stad uittorent. Verken de kleurrijke oude stad met zijn smalle straatjes en historische gebouwen. Geniet van een verfrissend drankje op een van de gezellige terrasjes en proef de lokale tapas in een authentieke tapasbar.

4. Het sprookjesachtige Altea
Altea is een pittoresk vissersdorpje met een sprookjesachtige uitstraling. Wandel door de charmante straatjes met witgekalkte huizen en kleurrijke bloemen. Bewonder de prachtige kerk met zijn karakteristieke blauwe koepel en geniet van het adembenemende uitzicht over de Middellandse Zee.

5. Het mystieke Elche
Elche staat bekend om zijn mysterieuze palmbos, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een wandeling door dit unieke natuurgebied en bewonder de duizenden palmbomen. Bezoek ook de prachtige botanische tuin en ontdek de traditionele kunst van het palmvlechten.

De Costa Blanca biedt een schat aan prachtige plekjes die je keer op keer zullen verrassen. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of ontspanning, deze regio heeft het allemaal. Ontdek de mooiste plekjes aan de costa blanca en beleef een onvergetelijke vakantie.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *