Lanzarote is een kindvriendelijke bestemming. Het eiland biedt verschillende activiteiten en attracties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom Lanzarote als kindvriendelijk wordt beschouwd:

Stranden

Lanzarote heeft prachtige stranden met zacht zand en kalme wateren, ideaal voor gezinnen met kinderen. Veel stranden hebben voorzieningen zoals speeltuinen, strandbars en watersportfaciliteiten. Enkele tips voor de leukste stranden zijn: Playa Blanca, Puerto del Carmen en Costa Teguise.

Attractieparken

Er zijn enkele attractieparken op het eiland die leuk zijn voor kinderen, zoals het Rancho Texas. Dit is een combinatie van een dierentuin, waterpark en avonturenpark. Bezoekers kunnen genieten van dierenshows, zwembaden, glijbanen en verschillende attracties. Maar ook Lanzarote Aquarium gelegen in Costa Teguise, biedt het Lanzarote Aquarium een kans om de maritieme diversiteit rond de Canarische eilanden te verkennen. Het is een educatieve en interactieve ervaring voor het hele gezin.

Nationaal Park Timanfaya

Dit is één van de meest opvallende natuurgebieden op het eiland Lanzarote. Het park staat bekend om zijn buitenaardse landschappen, gevormd door vulkanische activiteit. Het Nationaal park Timanfaya is misschien niet geschikt voor zeer jonge kinderen vanwege de geothermische activiteit, kunnen oudere kinderen en tieners het interessant vinden om de vulkanische landschappen te verkennen.

César Manrique-attracties

César Manrique was een invloedrijke kunstenaar, architect en milieuactivist die een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de artistieke en architectonische identiteit van het eiland Lanzarote. Zijn ontwerpen combineren kunst, natuur en architectuur op een unieke en harmonieuze manier. De architecturale meesterwerken van César Manrique, zoals Jameos del Agua en Mirador del Río, zijn niet alleen visueel indrukwekkend voor volwassenen, maar ook interessant en educatief voor oudere kinderen.

Fietspaden

Het eiland heeft verschillende fietspaden die geschikt zijn voor gezinsfietstochten. Fietsen kunnen worden gehuurd, en het landschap is vaak prachtig. Hier een aantal tips voor routes:

  1. Costa Teguise naar Arrecife: Een ontspannen route langs de kust van Costa Teguise naar de hoofdstad van het eiland, Arrecife. Het pad loopt langs de kust, waardoor je kunt genieten van de prachtige zeegezichten.
  2. Puerto del Carmen naar Puerto Calero: Deze route volgt de kust van Puerto del Carmen naar de nabijgelegen jachthaven van Puerto Calero. Het biedt zowel uitzichten op de oceaan als het binnenland van Lanzarote.

Accommodaties

Er zijn tal van gezinsvriendelijke accommodaties op het eiland, variërend van hotels tot vakantiehuizen. Veel van deze accommodaties bieden speciale voorzieningen en activiteiten voor kinderen.

Zoals altijd is het belangrijk om rekening te houden met de individuele behoeften en interesses van je eigen kinderen. Over het algemeen biedt Lanzarote echter een goede mix van ontspanning, avontuur en educatie voor gezinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *