Voor een zonvakantie in Europa tijdens de voorjaarsvakantie zijn er enkele bestemmingen waar je kunt genieten van aangename temperaturen en zonnig weer. Houd er rekening mee dat het weer in Europa tijdens de voorjaarsmaanden kan variëren, dus het is goed om te kijken naar bestemmingen die doorgaans wat warmer zijn. Hier zijn een paar suggesties:

Canarische Eilanden (Spanje)

Tenerife, Gran Canaria, en Lanzarote liggen dicht voor de kust van Afrika. Niet zo gek dat het eiland een subtropisch klimaat heeft. Gemiddelde temperatuur op de eilanden is 24 graden, waarmee Canarisch eilanden voor alle seizoenen een prima bestemming is voor een zonvakantie.
Je kan al voor 89 euro verblijven in een 5 sterren hotel van H10, met de actie code: WINTERSALE krijg je
nu 20% extra korting! Klik hier om te boeken

Malaga (Spanje)

De Costa del Sol in Zuid-Spanje, met steden als Malaga, heeft een warm mediterraan klimaat en staat bekend om zijn aangename klimaat en mooie stranden. Hoewel het nog niet zo warm is als in de zomer, kun je nog steeds profiteren van aardig wat zonneschijn. Malaga heeft gemiddeld ongeveer 6 uur zon per dag in februari/maart.

Athene (Griekenland)

Het weer in Athene tijdens de voorjaarsvakantie is over het algemeen mild en aangenaam. Gemiddelde dagtemperaturen kunnen variëren tussen 8 en 15 graden Celsius, wat comfortabel is voor sightseeing en buitenactiviteiten. Athene is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Je kunt bezienswaardigheden zoals de Akropolis, het Parthenon, het Nationaal Archeologisch Museum en de oude Agora verkennen.

Cyprus

Dit eiland in de oostelijke Middellandse Zee heeft over het algemeen mild en aangenaam weer tijdens de voorjaarsvakantie, met gemiddelde dagtemperaturen die variëren tussen 10 en 18 graden Celsius. Het is een goede tijd voor sightseeing en ontspannen buitenactiviteiten. In vergelijking met de zomermaanden is de voorjaarsvakantie vaak een rustigere periode op Cyprus. Je kunt genieten van bezienswaardigheden en activiteiten zonder de grote toeristenmassa’s.

Controleer altijd de actuele weersvoorspellingen en reisadviezen voordat je je vakantie boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *