Malaga staat bekend om zijn bruisende eetcultuur en biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Of je nu op zoek bent naar de beste tapas, een sfeervolle rooftop ervaring of authentieke Italiaanse gerechten, deze stad heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een lijst met de meest charmante en smaakvolle restaurants die Malaga te bieden heeft.

1. Los Marangos (Beste Tapas)

Los Marangos is de ultieme bestemming voor liefhebbers van tapas. Met een uitgebreid menu vol heerlijke Spaanse delicatessen, is dit restaurant een must-visit. De combinatie van smaken en texturen in hun gerechten zal je smaakpapillen verrassen. Vergeet niet te genieten van een goed glas lokale wijn terwijl je hier van je maaltijd geniet.

2. DBrandera (tapas & Sangria)

Wil je genieten van een smaakvolle lunch in het bruisende Malaga? Dan is restaurant DBrandera absoluut een aanrader! Hier vind je de perfecte combinatie van lekkere tapas gerechten, een gezellig terras en heerlijke sangria. Bij DBrandera geniet je van een uitgebreid assortiment aan tapas gerechten. Van klassieke Spaanse hapjes tot verrassende culinaire creaties. Elk gerecht wordt met zorg bereid en vol smaak gepresenteerd. Een bezoek aan DBrandera is niet compleet zonder een glaasje heerlijke sangria. Deze verfrissende Spaanse drank is de perfecte aanvulling op jouw lunch. 

3. Lolita Taberna Andaluza

LOLITA Taberna Andaluza is een geweldige plek om te genieten van heerlijke Spaanse tapas, terwijl je kunt genieten van een verfrissend caña (biertje) of een glaasje sangría op een sfeervol terras. Dit restaurant bevindt zich in het hart van het bruisende centrum van Málaga en biedt een breed scala aan opties tegen zeer betaalbare prijzen die typisch zijn voor de Spaanse keuken. Onze aanbevelingen zijn onder andere de smaakvolle jamón ibérico, de verrukkelijke patatas bravas, de knapperige gefrituurde kabeljauw bekend als tempura en ook de overheerlijke gehaktballetjes in tomatensaus, beter bekend als albóndigas. Vergeet niet ook de montaditos te proberen, deze broodjes gevuld met kip en ham-tomaat-avocado zijn echt fantastisch!

4. Terraza Catedral

Voor een unieke lunch ervaring met een adembenemend uitzicht op de kathedraal, moet je absoluut een bezoek brengen aan Terraza Catedral. Dit rooftop restaurant biedt niet alleen verfijnde gerechten, maar ook een panoramisch uitzicht over het historische centrum van Malaga. Geniet van de indrukwekkende architectuur terwijl je hier luncht in het zonnetje.

5. La Tasquita

La Tasquita is een charmant tapasbarretje dat is geïnspireerd op de betoverende witte dorpen van Andalusië. De intieme sfeer en vriendelijke bediening zorgen voor een gezellige avond uit eten. La Tasquita de en Medio biedt een uitgebreid menu met pintxos, montaditos (kleine belegde broodjes) en tortillas met verschillende smaken. Maar daar houdt het niet bij op! Ook serverens ze raciones (porties om te delen), diverse tapas en overheerlijke rijstgerechten. 

6. Le Nostre Birre

Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is Le Nostre Birre een absolute aanrader. Dit restaurant serveert heerlijke Italiaanse gerechten, bereid met verse ingrediënten en veel passie. Van smeuïge pasta’s tot knapperige pizza’s, hier vind je de echte Italiaanse smaken in het hart van Malaga.

7. Kraken

Kraken is niet alleen een geweldige plek om te genieten van verrukkelijke tapas, maar ook om te ontspannen op een schilderachtig plein. Dit charmante restaurant heeft een groot terras waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je geniet van de levendige ambiance van dit leuke pleintje. Neem de tijd, bestel nog een ronde tapas en geniet van de zon op je gezicht.

8. Casa Lola

Casa Lola is een geliefd tapasbarretje in Málaga. Het staat bekend om zijn typische Spaanse gerechten zoals patatas bravas, gambas al pil pil en croquetas de bacalao, maar ook voor wat meer eigentijdse hapjes zoals mini-hamburgertjes op een brioche broodje. Daarnaast biedt het menu een selectie heerlijke pintxos en grotere hoofdgerechten. Casa Lola is een echt familierestaurant waar iedereen iets naar zijn smaak kan vinden. De gerechten zijn verrukkelijk en hoewel deze tapasbar in het toeristische centrum ligt, heeft het nog steeds een autenthieke uitstraling, mede dankzij het traditionele Spaanse interieur met blauw-witte tegeltjes.

9. Bodega El Pimpi

In het bruisende hart van het historische centrum, te midden van eeuwenoude gebouwen en smalle straatjes, ontdek je een absolute parel: Bodega El Pimpi. Deze tapasbar is niet alleen één van de oudste in Malaga, maar tevens de meest bekroonde en geliefde. Stap binnen en laat je verrassen door zijn onnavolgbare charme. Terwijl je richting het restaurant loopt, word je verwelkomd door een indrukwekkende wand vol beroemdheden. Bekende namen als Antonio Banderas, Rafael Nadal, popband Mana, de hertogin van Alba en zelfs leden van de Picasso familie prijken hier trots op. Zij hebben allen genoten van de ongekende gastronomie die Bodega El Pimpi biedt.

10. Mercado Central de Atazaranas

Deze spot is werkelijk niet te missen in Malaga. Hier kun je de authentieke sfeer echt ervaren – op alle mogelijke manieren – en lokale producten kopen voor een smakelijk festijn. In dit marktgebouw kun je niet alleen genieten van een verfrissend vers sapje samen met een verrukkelijke bocadillo con jamón, maar je kunt ook plaatsnemen op het mooie terras. Daar kun je bijvoorbeeld een overheerlijke vismaaltijd bestellen of zelfs gaan voor een smaakvol rijstgerecht.\

Of je nu een fijnproever bent, op zoek bent naar traditionele gerechten of gewoon wilt genieten van de levendigheid van de stad, deze restaurants zullen je niet teleurstellen. Ontdek de rijke culinaire scene van Malaga en geniet van de heerlijke smaken die deze stad te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *