Londen is een fantastische bestemming voor een citytrip. Er zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden te ontdekken in het prachtige Londen, waardoor je in slechts enkele dagen eigenlijk nooit de gehele stad kunt verkennen. Ik heb een selectie gemaakt van de 10 meest fascinerende bezienswaardigheden die absoluut onmisbaar zijn tijdens een citytrip Londen. Deze juweeltjes mag je beslist niet aan je voorbij laten gaan!

1. Big Ben

De Big Ben in Londen is een absoluut must-see. Het staat bekend als één van de meest iconische bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad. Hoewel de Big Ben eigenlijk alleen verwijst naar de klokkentoren, verwarren veel mensen het met het aangrenzende parlementshuis. Het gebouw zelf is al sinds 1097 een indrukwekkend monument en blijft tot op de dag van vandaag verbazen.

Citytrip Londen big ben

2. Bekijk Londen vanaf de London Eye

De London Eye, ook bekend als het Millennium Wheel, is een indrukwekkend reuzenrad gelegen aan de oever van de rivier de Thames in het betoverende Londen. Langs deze rivier kom je talloze bezienswaardigheden tegen, maar niets steekt bovenuit zoals dit imposante rad.

Vanuit de London Eye heb je geweldig uitzicht over de stad (als het weer het toelaat). Vooral als je voor het eerst hier bent, is dit absoluut een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen! Als je een ticket koopt voor het reuzenrad, zul je getrakteerd worden op een adembenemend uitzicht over Londen.

Citytrip Londen Eye

3. St. Paul’s Cathedral

In 1711 werd dit schitterende meesterwerk van een kathedraal voltooid. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de St. Paul’s Cathedral zijn werkelijk adembenemend mooi. Vanaf de beroemde Millennium brug kan men direct getroffen worden door het zicht op de imposante kathedraal. Koop hier alvast je entry ticket.

4. Loop over de Tower Bridge

Tower Bridge is een icoon van Londen. Maar vergis je niet, hoewel velen denken dat Tower Bridge synoniem is met London Bridge, zijn ze eigenlijk verschillende bruggen. Ga iets verder stroomopwaarts en je vindt London Bridge, een eenvoudigere constructie in vergelijking met zijn beroemdere tegenhanger. De burg was bedoeld om het groeiende aantal inwoners van Londen gemakkelijker over de rivier te laten reizen tijdens het Victoriaanse tijdperk. Maar er was meer: deze brug moest ook functioneren als doorvaart voor de talloze schepen die over de rivier Theems voeren. Op 21 juni 1886 begon men met de bouw van Tower Bridge, en pas op 30 juni 1894 was het project uiteindelijk voltooid.

Wil je een foto maken? Loop van de noordkant van de brug naar het zuiden. Daar bevindt zich aan de overkant een prachtig grasveldje waar je heerlijk kunt picknicken en genieten van het adembenemende uitzicht op de Bridge.

Citytrip Londen tower bridge

5. Westminster Abbey

Westminster Abbey, een uitermate fascinerende locatie, fungeert al sinds de 11e eeuw als het roemrijke heiligdom waar vele Britse vorsten en vorstinnen plechtig gekroond zijn en hun rustplaats vinden. De kerk dient tevens als het decor voor koninklijke huwelijksverbintenissen.

6. De filmlocaties van Harry Potter bezoeken

In Londen zijn er natuurlijk verschillende filmlocaties van de Harry Potter films te bezichtigen, zowel in het centrum als in de officiële Warner Bros Moviestudio waar de films daadwerkelijk zijn opgenomen. Het is mogelijk om de studio zelf te bezoeken door kaarten aan te schaffen en met de trein naar de studio te reizen. Ook kan je ervoor kiezen om toegangs- en transporttickets gecombineerd te boeken, zodat je wat gedoe bespaart op de dag van jouw bezoek.

7. Buckingham Palace

Uiteraard is Buckingham ook een opvallende trekpleister in Londen en mag je dit niet missen tijdens je trip. In het Buckingham Palace resideert de Engelse koning, waarbij iedereen natuurlijk hoopt een glimp van het Koninklijke gezin op te vangen. Bovendien is de ceremoniële wisseling van de wacht een absolute aanrader voor jouw eerste bezoek! Boek hier jouw tickets.

Buckingham Palace

8. Bezoek een musea

Wanneer je Londen bezoekt als liefhebber van kunst en geschiedenis, zijn er talloze musea waar je terecht kunt. Het bekendste duo wordt gevormd door het British Museum en het National History Museum (beide toegang gratis).

Het Britse Museum
Dit museum in Londen behoort tot de grootste en meest cruciale musea ter wereld op het gebied van menselijke geschiedenis en cultuur. Hier bevinden zich meer dan zeven miljoen objecten afkomstig uit alle uithoeken van de wereld.

National History Museum
Ik vond het National History Museum bijzonder. Dit specifieke museum trekt voornamelijk aandacht met zijn imposante verzameling dinosaurusskeletten en prachtige architectuur.

9. Bezoek de wijk Notting Hill

Notting Hill is waarschijnlijk bekend vanwege de gelijknamige film ‘Notting Hill’ met Julia Roberts en Hugh Grant. Deze wijk behoort tot een van de prachtigste wijken in Londen en heeft een aangename atmosfeer.

Notting Hill is zowel trendy als chic, en je vindt hier talloze betoverende pastelkleurige huizen in de Victoriaanse bouwstijl. Tegenwoordig is deze wijk extreem populair onder Londenaars om te wonen. Als toerist kun je in Notting Hill heerlijk ronddwalen door de straten en zeker ook een van de vele markten bezoeken, zoals de Portobello Road Market – een immense markt vol tweedehands items en antiek.

10. Met de kabelbaan over Londen vliegen

De IFS Cloud Cable Car strekt zich uit over 1,1 km en verbindt Royal Docks met Greenwich. Vanuit de cabine kun je genieten van adembenemende uitzichten op de stad en beroemde attracties zoals de Thames Barrier, Canary Wharf en het Olympische Park. Als je een kaartje voor de kabelbaan wilt kopen, kost dit £4,30. Maar als je gebruik maakt van een Oyster card betaal je slechts £3,20. Het is sowieso aan te raden om bij aankomst in Londen gelijk een Oyster card aan te schaffen, omdat je hiermee het openbaar vervoer kunt gebruiken tegen gereduceerd tarief.

kabelbaan

Als je maar weinig tijd hebt maar toch zoveel mogelijk wilt zien, dan raad ik je aan om de stad te verkennen met de Hop on Hop off bus. Op deze manier kun je één of meerdere dagen reizen en stopt de bus bij alle bekende bezienswaardigheden. Hierdoor kun je in een korte tijd toch heel veel zien. Wat het extra leuk maakt, is dat de bus een open dak heeft, waardoor je perfect foto’s kunt maken tijdens de rit! Je kunt hier tickets voor de Hop on Hop off bus kopen.

Helemaal overtuigd van deze stad? Bekijk dan snel het aanbod voor de stad Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *