Wanneer je aan het plannen bent om een reis naar Griekenland te maken, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de beste reistijd Griekenland. Je wilt natuurlijk genieten van aangenaam weer tijdens je vakantie. Het is handig om te weten in welke periode je het beste kunt gaan. Het mediterrane klimaat zorgt namelijk voor verschillende weertypes gedurende het jaar. In de zomer kun je bijvoorbeeld verwachten dat er hittegolven voorkomen met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst 45 graden! Een interessant feitje: Griekenland heeft het warmste klimaat onder alle Zuid-Europese landen. Dit betekent dat je moet oppassen voor de intense hitte als je in de zomer gaat.

Klimaat zomermaanden

Het mediterrane klimaat creëert een aantrekkingskracht op Griekenland als vakantiebestemming. Echter, wanneer je in het voorseizoen naar een Grieks eiland gaat, blijft het spannend welk weer je zult treffen. Misschien heb je geluk en kun je al in maart of april genieten van het strand onder de zonnestralen. Maar misschien worden de dagen pas echt zomers in juni. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als je graag tijdens de meivakantie naar Griekenland wilt gaan. Controleer daarom vooraf goed het weer, omdat het nogal onstabiel kan zijn. In de zomermaanden is alles anders. De zon straalt op haar best en de temperatuur stijgt gemiddeld naar 25 tot 30 graden Celsius bijna overal. Sterker nog, op de eilanden in de Egeïsche Zee kan het kwik zelfs rond de 40 graden bereiken in juli en augustus. Als je direct aan zee verblijft, is het doorgaans iets koeler. Bovendien kan ook jouw locatie aan de west- of oostkant van het eiland invloed hebben op bewolking en/of neerslagkansen die vrij klein zijn gedurende de zomermaanden.

Klimaat Wintermaanden

Wat zou je ervan denken om een vakantie in het naseizoen te plannen? September is over het algemeen nog heerlijk vertoeven in Griekenland, maar vanaf oktober worden de dagen korter en iets minder aangenaam. Als je tijdens het winterseizoen op de Griekse eilanden verblijft, kan dat wel eens tegenvallen. December is namelijk de natste maand van het jaar en in de winter kan het flink stormen in het Middellands Zeegebied. In bepaalde delen van Griekenland kan het zelfs tot nachtvorst komen tijdens de wintermaanden. En laten we niet vergeten dat er zelfs sneeuw kan vallen in de hoger gelegen gebieden als alles tegenzit.

Beste reistijd

Wanneer is de ideale tijd om een vakantie naar Griekenland te boeken? Het antwoord op die vraag hangt af van welk eiland je wilt bezoeken. Elk Grieks eiland heeft namelijk zijn eigen klimaat. Neem bijvoorbeeld de Ionische eilanden Corfu en Zakynthos, waar het groen is en er vaker neerslag valt. Ook het Egeïsche eiland Samos heeft een weelderige natuur, met flink wat regen in de wintermaanden. De Dodekanesos eilanden, zoals Kos en Rhodos, bieden daarentegen aangename temperaturen in zowel het voor- als najaar. Tijdens de lente en herfst wisselen mooie en minder mooie dagen elkaar af. Vooral in het voorjaar bloeit de natuur op met prachtig groen en kleurrijke bloemen. In juli en augustus hebben zonaanbidders daarentegen veel kans op stralend weer. Als je de drukte wilt vermijden en wat geld wilt besparen, kies dan voor de laatste weken van juni, de eerste week van juli of begin september.

Beste reistijd Griekenland

Max temp.Min temp.
Weer januari134
Weer februari135
Weer maart167
Weer april2010
Weer mei2514
Weer juni3020
Weer juli3323
Weer augustus3424
Weer september3118
Weer oktober2314
Weer november1810
Weer december148

Hier vind je het aanbod voor Griekenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *