Mallorca, het grootste eiland van de schitterende Balearen, is een populaire bestemming voor vakantiegangers van alle leeftijden. Met een scala aan diverse activiteiten is er voor ieder wat wils om te ontdekken en te genieten. Van aangename stranden waar je kunt relaxen tot pittoreske dorpjes en adembenemend natuurschoon dat verkend kan worden, Mallorca biedt een onvergetelijke ervaring. In deze blog zullen we de absolute must-do’s onthullen: de top 10 activiteiten in Mallorca die je absoluut niet mag missen tijdens jouw reis naar dit eiland.

Ontdek de schoonheid van Palma de Mallorca

Palma, de bruisende hoofdstad van Mallorca, barst van de rijke cultuur en betoverende historie. Verwonder je over de prachtige gotische kathedraal La Seu, dwaal door de schilderachtige buurten met hun kronkelende steegjes en knusse cafés, en laat je meeslepen door de levendige ambiance op Plaça Major.

Top 10 activiteiten op Mallorca

Duik in de natuur van Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is een bergketen die langs de noordwestkust van Mallorca loopt. Het is een UNESCO-werelderfgoed met een adembenemende natuur, pittoreske dorpjes en een rijke historie. De bergen in de Serra de Tramuntana zijn gevormd door kalksteen en zijn miljoenen jaren oud. Het hoogste punt is de Puig Major, die 1.445 meter hoog is. De bergen zijn bezaaid met dennenbossen, olijfgaarden en fruitbomen. Er zijn ook diverse kloven en watervallen te vinden. In de Serra de Tramuntana vind je diverse wandel- en fietsroutes. De GR221 is een lange-afstandswandelroute die van Port d’Andratx naar Pollença loopt. De route is 130 kilometer lang en voert je door de mooiste delen van de Serra de Tramuntana.

Top 10 activiteiten op Mallorca Serra de Tramuntana

Verken de magische Grotten del Drach

De Grotten del Drach, gelegen in Porto Cristo op Mallorca, zijn een van de meest spectaculaire grotten ter wereld. De grotten bestaan uit vier grote grotten die met elkaar verbonden zijn door een ondergronds meer genaamd Lago Martel. Dit meer is met 170 meter lang en 30 meter breed het grootste ondergrondse meer van Europa. De grotten werden al in de prehistorie bewoond, en er zijn diverse sporen van bewoning gevonden. De eerste officiële verkenning van de grotten vond plaats in 1896 door Martel. Hij was de eerste die de schoonheid van de grotten en het ondergrondse meer ontdekte. De Grotten del Drach zijn een populaire toeristische attractie. De grotten zijn te bezoeken met een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Tijdens de rondleiding kun je de prachtige stalagmieten en stalagmieten bewonderen, en kun je genieten van een klassiek muziekconcert op Lago Martel.

Top 10 activiteiten op Mallorca Grotten del Drach

Ontspan op Playa de Muro

Playa de Muro is een prachtig, 6 kilometer lang strand gelegen in de baai van Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het staat bekend om zijn heldere, turquoise water, zachte zand en rustige sfeer, waardoor het perfect is voor gezinnen met kinderen. Langs het strand vind je allerlei faciliteiten zoals ligbedden, parasols, restaurants en bars. Zo hoef je je geen zorgen te maken over eten en drinken tijdens je stranddag. Vlak achter Playa de Muro ligt het Albufera natuurpark. Dit is een prachtig moerasgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of vogels spotten.

Ga snorkelen in Cala Llombards

Cala Llombards is een prachtige baai in het zuidoosten van Mallorca, die bekend staat om zijn heldere water en rijke onderwaterleven. Dit maakt het een ideale plek om te snorkelen en de fascinerende zeedieren van Mallorca te bewonderen.

De beste snorkelplekken:

 • Aan de randen van de baai: Hier vind je rotswanden met diverse soorten vissen, koraal en zelfs zeegrotten.
 • De linkerkant van de baai: Hier vind je een kleine inham met veel zeeleven, waaronder zeesterren, zee-egels en octopussen.
 • Vlakbij Es Pontas: Deze rotsformatie, die net voor de kust ligt, is een geliefde plek voor roggen en scholen vissen.
Top 10 activiteiten op Mallorca Cala LIombards

Bezoek het Castell de Bellver

Castell de Bellver, gelegen op een heuvel ten westen van Palma de Mallorca, is een 14e-eeuws kasteel met een unieke ronde vorm. Het is een van de best bewaard gebleven gotische kastelen in Europa en biedt een adembenemend uitzicht over de stad, de baai en de Tramuntana-bergen. Het kasteel is gebouwd in opdracht van Koning James II van Mallorca tussen 1300 en 1311. Oorspronkelijk bedoeld als koninklijke residentie, maar later ook gebruikt als gevangenis en militair fort. Tip: bezoek het museum. Hier vind je informatie over de geschiedenis van het kasteel, Mallorca en de koninklijke familie.

Proef de lokale keuken

De Spaanse keuken is een gevarieerde en smaakvolle keuken die wereldwijd geliefd is. De keuken is gekenmerkt door verse, lokale ingrediënten en diverse regionale specialiteiten. Enkele typische Spaanse gerechten:

 • Tapas: Kleine, hartige gerechtjes die perfect zijn om te delen. Er zijn talloze verschillende soorten tapas, van klassieke tortilla en patatas bravas tot gevarieerde vis- en vleesgerechten.
 • Paella: Een rijstgerecht met saffraan, kip, zeevruchten of groenten. Paella is een van de bekendste Spaanse gerechten en komt oorspronkelijk uit Valencia.
 • Gazpacho: Een koude soep van tomaten, komkommer, paprika en knoflook. Gazpacho is heerlijk en verfrissend, perfect voor warme zomerdagen.
 • Churros: gefrituurd deeg in lange dunne staafjes, bestrooid met suiker en geserveerd met warme chocolade. Churros zijn een populair ontbijtje of tussendoortje.
 • Tortilla: Een Spaanse omelet met aardappelen, uien en soms spinazie. Tortilla is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat zowel warm als koud gegeten kan worden.
Paella

Bezoek een markt

Een bezoek aan een markt op Mallorca is een ware beleving. Je kunt er verse, lokale producten kopen, de lokale bevolking ontmoeten en genieten van de levendige sfeer. Er zijn markten op Mallorca in praktisch elk dorp en stad. De meeste markten worden gehouden op een vaste dag van de week, zoals dinsdag of donderdag. De markt in Sineu is een van de grootste en bekendste markten op Mallorca. Deze markt wordt elke woensdag gehouden en trekt mensen uit alle hoeken van het eiland. Op de markt in Sineu vind je alles wat je hart begeert: verse groenten en fruit, vlees, vis, kaas, brood, kleding, souvenirs en nog veel meer. Naast de markt in Sineu zijn er nog diverse andere markten op Mallorca die een bezoek waard zijn. De markt in Inca is een goede keuze voor lederwaren, terwijl de markt in Sóller bekend staat om zijn bloemen en planten.

Ga fietsen in de Tramuntana

De Tramuntana, een bergketen in het noordwesten van Mallorca, is een paradijs voor fietsliefhebbers. Met zijn spectaculaire uitzichten, uitdagende beklimmingen en pittoreske dorpjes is het een unieke bestemming voor een onvergetelijke fietsvakantie. Enkele populaire fietsroutes in de Tramuntana:

 • De Serra de Tramuntana: Deze route is 110 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 3.000 meter. Het is een uitdagende route die je langs de hoogtepunten van de Tramuntana voert.
 • De Col de Sóller: Deze beklimming is 5 kilometer lang en heeft een stijgingspercentage van 7%. Het is een populaire beklimming onder fietsers en wielrenners.
 • De Cap de Formentor: Deze route is 20 kilometer lang en voert je naar het meest noordelijke punt van Mallorca. Het is een prachtige route met spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee.

Ontdek de charmante dorpjes

Mallorca staat bekend om zijn prachtige stranden en azuurblauwe water, maar het binnenland van het eiland herbergt ook een schat aan pittoreske dorpjes. Deze dorpjes, met hun smalle straatjes, charmante huizen en idyllische pleinen, bieden een ware blik op de authentieke Mallorcaanse cultuur. Enkele van de mooiste dorpjes op Mallorca:

 • Artà: Dit charmante dorpje ligt in het noordoosten van Mallorca en is beroemd om zijn prehistorische nederzetting Ses Païsses. Artà heeft een prachtige kerk, een oud kasteel en een gezellig plein waar je kunt genieten van een kopje koffie of een tapa.
 • Sóller: Dit idyllische dorpje ligt in een vallei in de Tramuntana-bergen. Sóller is beroemd om zijn tram, die je naar de havenstad Port de Sóller brengt. In Sóller vind je ook diverse restaurants, cafés en souvenirwinkels.
 • Valldemossa: Dit schattige dorpje ligt in de Tramuntana-bergen en is beroemd om zijn klooster waar de componist Frédéric Chopin en de schrijfster George Sand een tijdlang verbleven. Valldemossa heeft een prachtige kerk, een museum over Chopin en diverse restaurants en cafés.
 • Deià: Dit pittoreske dorpje ligt aan de westkust van Mallorca en is beroemd om zijn prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Deià is een populaire bestemming voor kunstenaars en schrijvers en heeft diverse galerijen, cafés en restaurants.
 • Alcúdia: Dit historische stadje ligt in het noorden van Mallorca en heeft een prachtige ommuurde binnenstad. Alcúdia heeft diverse Romeinse en middeleeuwse bezienswaardigheden, waaronder een theater, een amfitheater en een forum.

Vind hier het hele aanbod van Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *