Ibiza is meer dan alleen een feesteiland. Het bruist van cultuur, natuur en adembenemende schoonheid. Van ontspannen op prachtige stranden tot het verkennen van charmante dorpjes en het feesten tot het ochtendgloren, Ibiza heeft voor ieder wat wils. Hier zijn de top 10 activiteiten die je niet mag missen tijdens je verblijf op Ibiza:

Ibiza Stad

Voor liefhebbers van gezellige terrasjes en typisch Spaanse straatjes is er een overvloed aan mogelijkheden om te verdwalen en te genieten in Ibiza-Stad. Heb je al gehoord dat deze plek in het Catalaans ‘Eivissa’ wordt genoemd? Een wandeling langs de haven ‘La Marina’ op zich is al een unieke ervaring, met haar uitzicht op luxe jachten en bruisende sfeer. Slenterend door charmante steegjes ontdek je keer op keer prachtige pareltjes van Ibiza-Stad. Vele mensen zullen het erover eens zijn dat Ibiza echt iets magisch heeft. In de levendige wijk Sa Penya bij Carrer de la Verge vind je een nog levendiger deel van Ibiza-Stad. Hier komen de nachtclubs tot leven zodra de avond valt. Daarnaast vind je in het relatief nieuwe gedeelte van de stad ook de Vara de Rey Boulevard. De winkels, bars en restaurants hier hebben een modernere uitstraling, maar behouden nog steeds dezelfde romantiek als in het oudere gedeelte van de stad.

Top 10 activiteiten op Ibiza

Ontdek Dalt Vila

Dalt Vila, wat letterlijk “Bovenstad” betekent, is het historische hart van Ibiza-stad, de hoofdstad van Ibiza. Het is een must-see voor elke bezoeker en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dalt Vila is gebouwd op een heuveltop met adembenemend uitzicht over Ibiza-stad en de haven. Je kunt er dwalen door smalle straatjes met kinderkopjes, charmante huizen bewonderen en indrukwekkende verdedigingswerken verkennen. Hier zijn een aantal highlights van Dalt Vila:

 • Het kasteel van Ibiza: Dit imposante fort is het hoogste punt van Dalt Vila en biedt een panoramisch uitzicht over het eiland. Het werd in de 16e eeuw gebouwd om piraten tegen te houden.
 • De kathedraal van Onze Vrouwe van de Sneeuw (Catedral de la Virgen de las Nieves): Deze prachtige kathedraal ligt in het centrum van Dalt Vila. Gebouwd in de 13e eeuw is het een mooi voorbeeld van gotische architectuur.
 • De stadsmuren: Dalt Vila is omringd door indrukwekkende stadsmuren met bastions en poorten. Je kunt er overheen wandelen en genieten van het uitzicht.

Naast historische bezienswaardigheden vind je in Dalt Vila ook leuke winkeltjes, restaurants en cafeetjes. Perfect om te relaxen en de sfeer op te snuiven!

Top 10 activiteiten op Ibiza

Relax op het strand

Ibiza staat bekend om zijn prachtige stranden met kristalhelder water en zacht zand. Van levendige baaien in het zuiden tot ongerepte calas in het noorden, er is voor elke strandliefhebber een perfecte plek. Enkele van de beroemdste stranden op Ibiza zijn:

 • Playa d’en Bossa: Het langste strand van Ibiza, met een bruisende sfeer, tal van restaurants en bars, en diverse watersportactiviteiten.
 • Ses Salines: Een langgerekt strand met helder water en trendy beachclubs, populair bij beroemdheden.
 • Cala Comte: Beroemd om zijn magische zonsondergangen, met rotsformaties in de zee en helderblauw water.
 • Cala Bassa: Een beschutte baai met fijn zand, perfect voor families met kinderen.
 • Cala Salada: Een ongerepte baai met turquoise water, ideaal voor snorkelen en duiken.
 • Cala Benirras: Bekend om zijn trommelcirkels op zondagsavonds bij zonsondergang.
Top 10 activiteiten op Ibiza

Bezoek Es Vedra

Es Vedra is een klein, rotsachtig eiland gelegen voor de zuidwestkust van Ibiza. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland en staat bekend om zijn mystieke sfeer. Es Vedra rijst 382 meter boven de zeespiegel uit en is al van veraf te zien. Het eiland is onbewoond, behalve door een kolonie geiten. De rots heeft een grillige vorm en is omgeven door helderblauw water. Er zijn veel mythen en legenden over Es Vedra. Sommigen geloven dat het de thuisbasis is van sirenen die zeelui lokken met hun gezang. Anderen zeggen dat het een heilige plaats is of de ingang tot een andere dimensie. Es Vedra is een populaire toeristenbestemming. Je kunt het eiland per boot bezoeken of vanaf de kust bewonderen. Er zijn verschillende boottochten die je naar Es Vedra brengen, en je kunt ook kajakken of SUPpen naar het eiland.

Es Vedra

Ses Salines National Park

Het Ses Salines National Park is een adembenemend stukje natuur dat zich uitstrekt over het zuiden van Ibiza, het noorden van Formentera en de wateren daartussen. De vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst alleen al spreekt boekdelen: dit park is werkelijk prachtig! Hier fladderen wel 200 uiteenlopende vogelsoorten vrolijk in het rond. Van zoute meren tot schitterende stranden en van eeuwenoude bomen tot ruige kustlijnen, de natuur hier is zeer divers.

Ga naar een hippiemarkt

Ibiza staat bekend om zijn hippiemarkten, die al decennialang een populaire attractie zijn voor bezoekers van het eiland. De markten zijn een smeltkroes van kleuren, geuren en geluiden, waar je handgemaakte sieraden, kleding, souvenirs en nog veel meer kunt vinden. De twee beroemdste hippiemarkten op Ibiza zijn:

 • Las Dalias: Deze markt in San Carlos is de grootste en meest bekende hippiemarkt op Ibiza. Las Dalias is elke zaterdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur en in de zomer ook op woensdag. Naast kraampjes met allerlei spullen, zijn er ook live-muziekoptredens, workshops en andere activiteiten.
 • Punta Arabi: Deze markt in Es Canar is iets kleiner dan Las Dalias, maar heeft een meer traditionele sfeer. Punta Arabi is elke woensdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur in de zomer.
Hippie markt

Ervaar het bruisende nachtleven

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven, met wereldberoemde clubs en dj’s die tot in de vroege ochtenduren draaien. Van techno en house tot trance en disco, er is voor elk wat wils op Ibiza. Enkele van de beroemdste clubs op Ibiza zijn:

 • Pacha: Deze iconische club in Ibiza-stad is al decennialang een toonaangevende naam in het nachtleven. Pacha heeft verschillende zalen met verschillende muziekstijlen en is geopend van mei tot oktober.
 • Ushuaïa: Deze club in Playa d’en Bossa is beroemd om zijn spectaculaire shows en grote namen in de dancemuziek. Ushuaïa is geopend van juni tot september.
 • DC10: Deze club in Playa d’en Bossa staat bekend om zijn underground techno- en housefeesten. DC10 is geopend van juni tot september.
Ushuaïa

Proef de lokale keuken

De keuken van Ibiza is een mix van mediterrane en Spaanse invloeden, met een focus op verse, lokale ingrediënten. De keuken is eenvoudig en smaakvol, met veel vis, groenten en fruit. Enkele van de meest populaire gerechten op Ibiza zijn:

 • Paella: Dit rijstgerecht met vis, schaaldieren en kip is een klassieker op Ibiza.
 • Frit de peix: Dit gefrituurde visgerecht is een heerlijke en eenvoudige maaltijd.
 • Bullit de peix: Dit traditionele visgerecht wordt gemaakt met vis, aardappelen en aïoli.
 • Sofrit pagès: Dit stoofpotje wordt gemaakt met varkensvlees, kip, lam en worst.
 • Flaó: Deze taart is gevuld met ricotta en is een populair dessert op Ibiza.
Paella

Bezoek Formentera

Formentera is een klein paradijselijk eiland in de Middellandse Zee, ten zuiden van Ibiza. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en prachtige stranden. Het eiland is slechts 19 kilometer lang en 12 kilometer breed en heeft een ontspannen sfeer. Er zijn geen grote steden of hotels op Formentera, en het toerisme is kleinschalig. Formentera staat bekend om zijn prachtige stranden met wit zand en helderblauw water. Playa de Ses Illetes is een van de beroemdste stranden van het eiland, en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld.

Formentera

Puig de Missa

In het oosten van het eiland, op een prachtige locatie, tref je één van de meest fascinerende bezienswaardigheden op Ibiza aan. Puig de Missa betreft een kerk die volledig gehuld is in wit en prijkt bovenop een glooiende heuvel. Het verbazingwekkende feit is dat de onverschrokken inwoners van Santa Eulària deze architectonische parel hebben gecreëerd met als oogmerk om zichzelf te beschermen tegen gevaarlijke piraten. Het is een opmerkelijke structuur om te aanschouwen en Puig de Missa is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Bovendien tref je hier ook het Museu Etnològic de les Illes Pitiüses aan. In dit cultureel antropologisch museum ontdek je alles over Ibiza en haar bewoners.

Top 10 activiteiten op Ibiza

Cova de Can Marça

De Cova de Can Marça is een fascinerende plek om te bezoeken op Ibiza. Deze intrigerende grot heeft een verbazingwekkende hoogte van 14 meter, wat alleen al indrukwekkend genoeg is. Je kunt de ingang van de grot bereiken via een imposante trap die maar liefst 12 meter hoog is. Wanneer je bovenaan staat, word je getrakteerd op een adembenemend en betoverend uitzicht over zowel de omliggende baai als het schilderachtige eiland Murada. Terwijl je ongeveer 40 minuten lang door deze ondergrondse wereld wandelt, kom je langs ontelbare stalagmieten en stalactieten die op natuurlijke wijze zijn gevormd. Tijdens deze bijzondere tocht krijg je de kans om alles te leren over de geheimen en verhalen die deze grot herbergt. Interessant feitje: in vroegere tijden diende deze unieke locatie als schuilplaats voor smokkelaars die er hun kostbaarheden verborgen.

Top 10 activiteiten op Ibiza

Bekijk hier ons aanbod van Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *