Wanneer je besluit om een heerlijke vakantie naar Egypte te plannen, is het van groot belang dat je kunt genieten van aangenaam weer. Het is dan handig om op voorhand te weten welke periode ideaal is voor jouw reis naar dit prachtige land. Egypte kent namelijk een woestijnklimaat waarbij er aanzienlijke temperatuurverschillen optreden, zowel gedurende de dag en nacht als tussen de seizoenen. Hierdoor zijn er twee duidelijk onderscheidende seizoenen: een hete zomer die loopt van mei tot oktober en een iets koelere winterperiode die plaatsvindt van november tot april. In de onderstaande grafiek tref je in één oogopslag alle weergegevens aan betreffende Egypte – Hurghada. Met deze nuttige informatie krijg je meteen een helder beeld van welke maanden het meest geschikt zijn voor een onvergetelijke zonvakantie in Egypte.

Klimaat zomermaanden

De oostkust en de zuidelijke Sinaïkust staan bekend om hun onvoorspelbare weer en adembenemende duikplekken. De Rode Zee is een absolute trekpleister voor duikers en watersportliefhebbers. Onderwater vind je een schitterende wereld vol prachtige flora en fauna, terwijl het zeewater heerlijk warm is. In de zomer kan de watertemperatuur zelfs oplopen tot bijna 30 graden. Het klimaat in Hurghada vertoont typisch oostkustweer; extreem hete en droge zomers gevolgd door milde winters. Tussen april en oktober stijgen de temperaturen overdag naar ruim boven de 30 graden Celsius. Zelfs in de schaduw kunnen er in de zomermaanden temperaturen van wel 40 graden worden gemeten. ’s Nachts koelt het redelijk af met een temperatuurdaling van 10 tot 15 graden. Ondanks de hoge zomertemperaturen is de hitte goed te verdragen dankzij de droge lucht. Regenval komt vrijwel niet voor.

Klimaat wintermaanden

Met temperaturen overdag die doorgaans tussen de 21 en 30 graden liggen, af en toe een neerslagje en overvloedige zonneschijn, is Egypte – Hurghada absoluut perfect voor een winterzonvakantie. De winter is eigenlijk niet echt een typische winter te noemen. Althans, januari kan het koudst zijn met gemiddeld nog steeds een aangename temperatuur van 22 graden. Voornamelijk de badplaatsen langs de Rode Zee, zoals El Gouna, Hurghada en Makadi Bay, zijn gedurende vrijwel het hele jaar uitermate geschikt voor een heerlijke zonovergoten vakantie. In Egypte kun je het hele jaar door genieten van duiken, dankzij de stabiele watertemperatuur van de Rode Zee die minimaal 20 graden bedraagt.

De beste reistijd Egypte

Egypte is vooral tijdens het voor- en najaar, van september tot en met maart, erg aangenaam om te verblijven. Als je op zoek bent naar een ontsnapping aan onze koude winter, dan is Egypte ook een perfecte bestemming om naartoe te gaan. Hoewel de Egyptische zomer onaangenaam warm kan zijn, kun je tijdens de winter nog steeds heerlijk genieten van de zon en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Maar laten we nu eens kijken naar de resultaten die we uit bovenstaande grafieken hebben gehaald.

Beste reistijd Egypte
Zonuren p.d.Neerslag p.m.
Klimaat januari9 uur0 mm
Klimaat februari10 uur0 mm
Klimaat maart11 uur0 mm
Klimaat april12 uur0 mm
Klimaat mei13 uur0 mm
Klimaat juni13 uur0 mm
Klimaat juli13 uur0 mm
Klimaat augustus13 uur0 mm
Klimaat september12 uur1 mm
Klimaat oktober11 uur0 mm
Klimaat november10 uur0 mm
Klimaat december9 uur0 mm

Bekijk hier het hele aanbod van Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *