Als je van plan bent om naar Kaapverdië op vakantie te gaan, wil je natuurlijk de beste reistijd Kaapverdië weten. Het is handig om van tevoren even te controleren welke periode het meest geschikt is om naar het prachtige Kaapverdië te reizen. In de grafiek hieronder kun je heel eenvoudig zien wat de gemiddelde temperatuur is in Kaapverdië. Met deze nuttige informatie krijg je meteen een duidelijk beeld van welke maanden het beste zijn voor jouw zonvakantie naar Kaapverdië.

Klimaat zomermaanden

Op Kaapverdië kun je het hele jaar door genieten van aangename temperaturen. Maar de lente is het droogste seizoen, met gemiddeld 8-9 zonuren per dag. Deze tijd van het jaar is ook nog eens het zonnigst. De temperatuur is comfortabel en het zeewater van de Atlantische Oceaan voelt heerlijk aan. Daarom is de lente perfect voor een vakantie naar Kaapverdië. De zomers daarentegen zijn overdag en ’s nachts erg warm. ’s Nachts blijft de temperatuur meestal tussen de 21 en 24 graden hangen, maar het briesje vanuit zee maakt de hete dagen draaglijker. ’s Middags kan de temperatuur echter oplopen tot wel 26 à 29 graden. Het zeewater blijft aangenaam met zo’n 26-27 graden in de zomer, waardoor je elke dag even kunt afkoelen met een verfrissende duik. September is trouwens de warmste maand van het jaar, gevolgd door augustus en oktober. Zomer en herfst zijn niet alleen de warmste seizoenen, maar ook degene die gepaard gaan met de meeste neerslag.

Juni, het begin van de zomer, brengt droogte met zich mee op Kaapverdië. De regenval is zeer beperkt, slechts ongeveer 1 millimeter. Ook in juli valt er nauwelijks neerslag. Maar in augustus en september wordt er meer regen verwacht, hoewel dit niet te vergelijken is met andere tropische bestemmingen. September is de natste maand, met ongeveer zeven regendagen en een neerslaghoeveelheid van niet meer dan 77 millimeter.

Het is verrassend dat de zomer de minste zonuren telt, gemiddeld zo’n 5 uur per dag. In augustus kun je de meeste bewolking verwachten, terwijl juli en september ongeveer 6 zonuren per dag hebben. Dit komt doordat er in deze maanden meer regen valt en er daardoor ook meer bewolking ontstaat dan in de rest van het jaar.

Klimaat wintermaanden

Een uitstapje naar warmte en zon tijdens de koude wintermaanden in Nederland spreekt tot de verbeelding. Een perfecte bestemming hiervoor is Kaapverdië. Hoewel de herfst de warmste periode is, gaat dit gepaard met veel regenval. Verwacht echter kleine buitjes. Omdat de andere seizoenen kurkdroog zijn, is zelfs een beetje regen al het natste wat je kunt meemaken. In september stijgen de temperaturen overdag naar 27 graden, met een piek van 29 graden. December en januari staan bekend als de koudste maanden, maar zelfs dan daalt de temperatuur ’s nachts niet onder 18 graden en liggen de dagtemperaturen rond de 24-25 graden. Dit zijn aangename temperaturen om te genieten van de zonnestralen. ’s Avonds kan het iets frisser zijn door een daling van de temperatuur in combinatie met een verkoelend zeebriesje. Hoewel het zeewater in de zomer nog rond de 27 graden is, daalt dit in de wintermaanden tot ongeveer 23 graden, wat nog steeds een aangename temperatuur is om een duik te nemen in zee.

Beste Reistijd

Wat is de optimale periode om een vakantie naar Kaapverdië te plannen?

In werkelijkheid is Kaapverdië het hele jaar door een ideale bestemming voor zonnige vakanties. Echter, als we rekening houden met alle aspecten, zijn de lente en vroege zomermaanden de meest geschikte reistijd. Tijdens deze maanden kun je genieten van aangename warmte en talloze zonuren. Bovendien valt er in deze periode relatief weinig regen. Slechts 1 millimeter neerslag wordt in maart, april en mei geregistreerd, wat aangeeft dat de regenbuien kortdurend en onbeduidend zijn.

Voor hogere temperaturen kun je beter kiezen voor een vakantie in augustus, september of oktober. Het is echter belangrijk op te merken dat de kans op een regenbui dan iets groter is. Desalniettemin valt er gedurende het hele jaar niet veel regen in Kaapverdië. Zo kun je het hele jaar door genieten van een heerlijke vakantie met aangename temperaturen zonder al te veel voorspelbare neerslag.

Beste reistijd Kaapverdië
Zonuren p.d.Neerslag p.m.
Klimaat januari6 uur2 mm
Klimaat februari7 uur3 mm
Klimaat maart8 uur1 mm
Klimaat april9 uur1 mm
Klimaat mei8 uur1 mm
Klimaat juni7 uur1 mm
Klimaat juli6 uur11 mm
Klimaat augustus5 uur53 mm
Klimaat september6 uur77 mm
Klimaat oktober7 uur53 mm
Klimaat november7 uur9 mm
Klimaat december6 uur1 mm

Bekijk hier het aanbod van Kaapverdië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *