Als je op zoek bent naar een zonvakantie in Marokko, wil je natuurlijk weten wat de beste reistijd Marokko is. Het is verstandig om van tevoren te checken welke periode het meest geschikt is om naar het prachtige Marokko te reizen. Marokko heeft een landklimaat, wat inhoudt dat je het hele jaar door kunt genieten van een vrij constante temperatuur. In de onderstaande grafieken kun je in één oogopslag zien hoe het weer in Marokko is: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren en eventuele neerslag. Met deze handige informatie krijg je direct een goed beeld van de beste vakantiemaanden.

Klimaat zomermaanden

Marokko, een prachtige bestemming vol zonneschijn gedurende de zomermaanden. Het weer is er fantastisch, met een kleine kans op regen en aangename temperaturen. Tijdens de zomer kan het kwik snel stijgen naar wel 38 graden! Deze hoge temperaturen worden veroorzaakt door een warme wind die vanuit de Sahara waait. De maand juli is perfect om van het zwembad te genieten, met gemiddelde temperaturen rond de 29 graden. Niet alleen zijn de temperaturen prettig, maar er valt ook slechts 1 millimeter neerslag en de zon schijnt maar liefst 11 uur per dag! ’s Avonds blijft het behoorlijk warm tot na middernacht wanneer de temperatuur langzaam begint te dalen.

Als dit alles net iets te heet voor je is, kun je beter in het voorjaar op vakantie gaan om de intensiteit van de hitte te vermijden. In deze tijd van het jaar is het aangenaam warm met slechts een kleine kans op neerslag, wat Marokko tot een ideale zonbestemming maakt. Mei is bij uitstek geschikt om Marokko in het voorjaar te bezoeken, met gemiddelde temperaturen van 21 graden en een neerslaghoeveelheid van slechts 5 millimeter. Door het mildere klimaat kun je zonder problemen op ontdekkingstocht gaan door het land. Bovendien vermijd je niet alleen de extreme hitte, maar ook de drukke vakantieperiode! Marokko is dus een uitstekende bestemming voor zowel de warme zomermaanden als het rustige voorjaar.

Klimaat wintermaanden

Marokko staat bekend om zijn milde winters. De gemiddelde temperatuur blijft meestal boven de 13 graden, maar het weer kan nogal onvoorspelbaar zijn. Als je in de winter naar Marokko gaat, moet je rekening houden met afwisselende weersomstandigheden. Het kan zijn dat de temperatuur niet hoger komt dan 10 graden, maar het is ook mogelijk dat je dagen van 30 graden kunt verwachten. November, januari, februari en maart behoren over het algemeen tot de natste maanden. November is de natste maand met ongeveer 41 millimeter regen. Bovendien kan de temperatuur ’s nachts sterk dalen, dus het is verstandig om warmere kleding en een paraplu mee te nemen.

Ondanks de wispelturigheid van de wintermaanden is Marokko een ideale bestemming voor een wintervakantie. De minimumtemperatuur daalt namelijk nooit onder de 6 graden tijdens deze periode. Sterker nog, in december kan het zelfs 20 graden worden! Oktober is perfect als je extreme hitte wilt vermijden. In deze maand geniet je van een gemiddelde temperatuur van 21 graden en ongeveer 8 uur zonneschijn per dag. Ideaal weer om heerlijk bij het zwembad te ontspannen! Houd er wel rekening mee dat het water in het zwembad wat frisser kan zijn voordat je een duik neemt.

Beste Reistijd

Marokko is een geweldige vakantiebestemming gedurende het hele jaar. De zomermaanden worden vaak beschreven als droog en warm, maar in werkelijkheid zijn ze fantastisch voor een vakantie in Marokko! De heetste maanden zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden en slechts 3 millimeter neerslag. Tijdens deze periode kan de maximum temperatuur zelfs oplopen tot wel 38 graden! Om de hitte te vermijden, wordt aangeraden om in mildere periodes te reizen, zoals het voor- of najaar. In mei en oktober is de gemiddelde temperatuur nog steeds aangenaam met 21 graden en er is relatief weinig kans op neerslag. Voor diegenen die willen overwinteren, is Marokko ook in de wintermaanden een prachtige plek om van te genieten. Zelfs in de koudste maand van het jaar liggen de temperaturen tussen 6 en 19 graden, met ongeveer 7 uur zon per dag. Of je nu op zoek bent naar warmte tijdens de zomer of wilt genieten van milde winters: Marokko heeft voor elk seizoen iets te bieden!

Hieronder vind je een samenvatting van de resultaten uit bovenstaande grafieken:

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli en augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: april
  • Minste neerslag en droogste maand, ideale tijd voor een zonovergoten vakantie: juli
Beste reistijd Marokko
Max temp.Min temp.
Temperatuur januari196
Temperatuur februari218
Temperatuur maart2511
Temperatuur april2713
Temperatuur mei2915
Temperatuur juni3519
Temperatuur juli3821
Temperatuur augustus3821
Temperatuur september3319
Temperatuur oktober2916
Temperatuur november2311
Temperatuur december208

Bekijk hier het hele aanbod van Marokko!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *