Cyprus, gelegen in de oostelijke Middellandse Zee, is een betoverend eiland met een rijke historie, prachtige stranden en een gastvrije bevolking. Of je nu op zoek bent naar een zonovergoten strandvakantie, een avontuurlijke wandeltocht in de bergen of een culturele duik in de antieke geschiedenis, Cyprus heeft voor ieder wat wils.

Waarom Cyprus

 • Het klimaat: Geniet van een heerlijk mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De zon schijnt hier gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar, perfect voor een zonovergoten vakantie.
 • De stranden: het heeft prachtige stranden met zacht goudkleurig zand en kristalhelder water. Van levendige badplaatsen tot afgelegen baaien, er is voor ieder wat wils. Populaire stranden zijn Nissi Beach, Ayia Napa Beach en Governor’s Beach.
 • De natuur: Het landschap van Cyprus is divers, met glooiende heuvels, betoverende bergketens en prachtige nationale parken. Het Troodosgebergte is een paradijs voor wandelaars en fietsers, terwijl het Akamas National Park een unieke flora en fauna herbergt.
 • De cultuur: Cyprus heeft een rijke historie die teruggaat tot de prehistorie. Het eiland is bezaaid met archeologische vindplaatsen, zoals het UNESCO-werelderfgoed Paphos en de oude stad van Nicosia.
 • De keuken: De Cypriotische keuken is een heerlijke mix van Griekse, Turkse en Midden-Oosterse invloeden. Proef zeker de traditionele meze, een assortiment van kleine gerechtjes, of geniet van verse vis en zeevruchten.

Wat te doen op Cyprus

 • Ontspan op het strand en geniet van de zon en de zee.
 • Ga watersporten, zoals zwemmen, snorkelen, duiken of windsurfen.
 • Verken de historische bezienswaardigheden, zoals de oude stad van Nicosia, het kasteel van Kolossi en de archeologische vindplaats Paphos.
 • Maak een wandeling of fietstocht door het Troodosgebergte of Akamas National Park.
 • Bezoek een traditioneel Cypriotisch dorpje en proef de lokale keuken.
 • Ga shoppen in de levendige steden Limassol en Paphos.
 • Geniet van het bruisende nachtleven in Ayia Napa en Limassol.

Tips voor een vakantie naar Cyprus

 • De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen april en oktober, wanneer het weer warm en zonnig is.
 • Het eiland is een lid van de Europese Unie, dus je kunt met de euro betalen.
 • Engels is wijdverspreid, dus je zult geen problemen ondervinden om te communiceren.
 • Er zijn directe vluchten naar Cyprus vanuit Nederland.

Conclusie

Cyprus is een veelzijdig vakantie-eiland met iets te bieden voor iedereen. Met zijn prachtige stranden, rijke historie, gastvrije bevolking en heerlijke keuken, is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Bekijk hier het hele aanbod van Cyprus.

Cyprus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *