Terwijl de Griekse eilanden Kreta, Santorini en Mykonos drukbezocht worden door toeristen, ligt er een parel verscholen in de Egeïsche Zee die nog lang niet door de massa’s is ontdekt: Evia. Het op één na grootste Griekse eiland biedt een betoverende mix van ongerepte natuur, authentieke dorpjes, rijke historie en prachtige stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar iets avontuurlijks en unieks.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Evia is een paradijs voor wandelaars en fietsers met tal van routes die door betoverende bossen, langs glooiende heuvels en langs idyllische dorpjes leiden. In het noorden vind je het Nationaal Park van de berg Dirfis, met watervallen, grotten en een rijke flora en fauna. De kustlijn van Evia is afwisselend met kiezelstranden, idyllische baaien en ruige rotskusten, perfect om te zwemmen, snorkelen, duiken of te kajakken.

Authentieke Griekse dorpen

Vergeet de drukke toeristenresorts, want Evia staat vol met charmante dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. In dorpjes als Karystos, Stoupa en Prokopios proef je de echte Griekse gastvrijheid, wandel je langs smalle straatjes met witte huisjes en geniet je van verse vis in lokale taverna’s.

Historische bezienswaardigheden

Evia heeft een rijke historie die teruggaat tot de bronstijd. Bezoek de oude tempel van Artemis in Amarynthos, verken de Byzantijnse vestingstad Karystos of bewonder de Romeinse aquaducten in Manikia.

Smaak van Griekenland

Evia staat bekend om zijn heerlijke keuken met verse producten uit de regio. Proef verse vis en zeevruchten, geniet van authentieke Griekse gerechten zoals moussaka en souvlaki, of proef lokale specialiteiten zoals kastanjes en honing.

Weg van de massa

In tegenstelling tot de populaire Griekse eilanden, ervaar je op Evia nog de authentieke Griekse sfeer. Hier geniet je van rust en ruimte, vriendelijke locals en een ongedwongen sfeer.

Evia is perfect voor

  • Wandelaars en fietsers: Het eiland biedt tal van routes met prachtige landschappen.
  • Natuurliefhebbers: Ontdek ongerepte natuur, idyllische stranden en unieke flora en fauna.
  • Cultuurliefhebbers: Duik in de rijke historie en bewonder historische bezienswaardigheden.
  • Strandliefhebbers: Kies uit kiezelstranden, idyllische baaien of ruige rotskusten.
  • Rustzoekers: Ontsnap aan de drukte en geniet van de authentieke Griekse sfeer.

Evia is nog lang geen massale toeristische bestemming, maar dat maakt het juist zo uniek. Ontdek dit onontdekte juweel van Griekenland en ervaar de pure schoonheid, gastvrijheid en rijke cultuur die dit eiland te bieden heeft.

Bekijk hier het hele aanbod van Evia.

Evia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *